Kasteel Heeze één van de weinige authentieke kastelen in Nederland uit de 17de eeuw, dat nog bewoond wordt. Dit fraaie kasteel is, evenals het landgoed, voor publiek opengesteld.

Sint Petrus Bandenkerk uit de 14de eeuw en de trots van Leende. Je kunt via een klein trapje de toren beklimmen en uitkijken over de verre omtrek.

Boerderijen te Leenderstrijp. Soms lijkt hier de tijd heel even te hebben stil gestaan.

Fietsenmuseum Fietsvaria in Leende. Alles over fietsen van vroeger en nu.

Bergkorenmolen St. Victor te Heeze. Elke zaterdag is onze molenaar hard aan het werk. Kom gerust eens kijken, en bak vervolgens uw eigen, heerlijke brood.

De Schaapskooi/de Plaetse te Heeze. Ruim 300 schapen vinden hier hun onderdak. De schapen trekken van hieruit over de heide en doen aan ‘ecologisch’ beheer. De herder weet er alles over te vertellen. In het voorjaar trekt ‘Lammetjesdag’ vele bezoekers.

Winkelen in Valkenswaard, Eindhoven of Weert.

Abdij de Achelse Kluis te Hamont-Achel. De Achelse Kluis is een oord van gebed, stilte en bezinning. Het klooster en de kerk zijn helaas niet te bezichtigen. U bent wel van harte welkom in de herberg, de voedingswinkel en de galerie-boekhandel met diverse religieuze artikelen.

Dierenrijk Europa te Nuenen. Lekker beesten tussen de dieren? Hier kun je (samen met je ouder(s), vriendje(s) of familieleden met de kippen op stok, slingeren als een aap en lopen als een ooievaar. Maar, in dit park sta je ook neus aan neus met ijsberen, zeehonden, tijgers, roofvogels en nog veel meer dieren!