Leenderstrijp (Brabants: Linderstrijp) is een typisch Brabants boerengehucht met ongeveer 500 inwoners. De naam `Strijp` betekent `streep` of `rij` en heeft betrekking op een reeks boerderijen. Het dorp heeft een oud dorpscafé, een kapelletje en een kleine dorpswinkel: Coop Sint Jan.

Coop Sint Jan werd in 1916 door de Strijpenaren opgericht om de lagere school te bekostigen. Anno nu is het nog altijd een levendige dorpswinkel voor inwoners en bezoekers van Leenderstrijp. U kunt er terecht voor dagelijkse boodschappen en verse streekproducten. In het campingseizoen is de winkel 7 dagen per week geopend.

Leenderstrijp is gelegen aan de rand van het Leenderbos, een natuurgebied met bossen, heide, vennen en natuurreservaten. Hier vindt u de mooiste wandel- en fietsroutes en fantastische ruiterpaden.

Voor fietsers bestaan er fietskaarten onder andere voor De Strijper Aa-route (25 km), de Groote Heide-route (27 km) en de NCB-fietsroute (30 km) met mogelijkheden tot agrarisch bedrijfsbezoek.

Als je als wandelaar plannen hebt ongestoord te voet rond te trekken is het raadzaam om de wandelkaarten te raadplegen. Leendenaren zullen je anders graag vertellen dat wandelaars zonder kaart wel eens verrast kunnen worden door het wilde zwijn dat voor de jagers ‘ongrijpbaar’ door de bossen ronddoolt. Veel vrediger is dan een ontmoeting op de Groote Heide met de herder of herderin en hun schaapskudde.