Omgeving

Omgeving 2017-05-02T22:59:14+00:00

Leenderstrijp (Brabants: Linderstrijp) is een typisch Brabants boerengehucht met ongeveer 500 inwoners. De naam `Strijp`betekent `streep`of `rij`en heeft betrekking op een reeks boerderijen. Het dorp heeft een oud dorpscafé, een kapelletje en een kleine dorpswinkel.

Het dorp is gelegen aan de rand van het Leenderbos, een natuurgebied met bossen, heide, vennen en natuurreservaten. Hier vindt u de mooiste wandel- en fietsroutes en fantastische ruiterpaden.

Voor fietsers bestaan er fietskaarten onder andere voor De Strijper Aa-route (25 km), de Groote Heide-route (27 km) en de NCB-fietsroute (30 km) met mogelijkheden tot agrarisch bedrijfsbezoek.

Als je als wandelaar plannen hebt ongestoord te voet rond te trekken is het raadzaam om de wandelkaarten te raadplegen. Leendenaren zullen je anders graag vertellen dat wandelaars zonder kaart wel eens verrast kunnen worden door het wilde zwijn dat voor de jagers ‘ongrijpbaar’ door de bossen ronddoolt. Veel vrediger is dan een ontmoeting op de Groote Heide met de
herder of herderin en hun schaapskudde.